Ръководствата на МВР и министерство на електронното управление до такава степен

...
Ръководствата на МВР и министерство на електронното управление до такава степен
Коментари Харесай

Демерджиев: Организирането на изборите се принизява до чисто логистична дейност

" Ръководствата на Министерство на вътрешните работи и министерство на електронното управление до такава степен се дискредитираха при предходните избори, че организирането на изборите се разпореди на министъра на превоза, което принизява изборите до чисто логистична активност. Не става въпрос за развой, в който суверенът упражнява правото си да избере тези политически сили, които ще ръководят страната, а до логистично разнасяне на машини, бюлетини и така нататък ", сподели някогашният министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той напомни, че на предходните избори Калин Стоянов се похвали, че има рекорден брой сигнали за платен избор.

" Но ще ви дам един образец - в Кърджали има един сигнал и 0 обвинени за изборни закононарушения. В Пазарджик има 100 сигнала, само че още веднъж имаме нула обвинявания. Не мисля, че има българин, който има вяра, че няма подобен тип незаконна активност. Въпросът е за какво няма упрекнати. Тези сигнали към Калин Стоянов се одобряват за сведения, не се одобряват, с цел да се работи по тях ", добави Демерджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него актуалното управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да се бори с този тип престъпност.

" Същото е в Министерството на електронното ръководство. Министърът, който разреши да се провали електронното гласоподаване на първия тур на локалните избори, в този момент е зам.-министър, доколкото слушам, ръководи това министерства. Така че ние не може да чакаме нищо ново от тези министерства и нищо положително по време на изборния развой. Очаквам да се повтори това, даже и по сюжет ", акцентира някогашният вътрешен министър.

Демерджиев добави, че нито за убийството на Нотариуса, нито за убийството на Алексей Петров, нито по абсурда с митниците е видял действителни дейности.

" Не съм видял лица, привлечени като обвинени, не съм видял воля да се обясни истината, да се пресечен зависимостите в политическата и правосъдната система. Тези зависимости и канали действат години наред в нашата страна. Трябва да зададе въпросът кой ги позволява и кой ги покровителства. Паскал, чието има изплува, не е прочут от през вчерашния ден, той не е прочут отпреди половин година на управляващите в България. Очевидно няма воля да се пресекат тези феномени. Става въпрос за почистване на сметки в границите на някогашната сглобка ", разяснява гостът.

Бившият министър счита, че това е извънреден удар по реномето на Министерство на вътрешните работи, като акцентира, че отговорността за Живко Коцев е на Калин Стоянов.

" Отдавна участниците в политическия развой у нас демонстрираха, че за тях няма граници. Не бих се учудил на никакви действия. Това, което правеха на инат на президента и с цел да му попречат той да има своята воля в тези процеси, когато има политическа рецесия, те доведоха до това да има държавно управление, което няма никаква политическа отговорност. То е построено от служители, изпълняващи невидими разпоредби от най-различни места, сменят си мнението през няколко часа ", съобщи още Демерджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР